Contoh Resume Bahasa Melayu Untuk Kerja Kerajaan & Swasta

Contoh resume bahasa melayu untuk kerja? Kami memang mengakui menulis resume merupakan satu perkara yang nampak mudah tapi bukan untuk semua orang. Mungkin anda adalah salah seorang yang menghadapi masalah menyediakan resume yang baik.
Tapi jangan bimbang, kami pasti anda tidak bersendirian. Tahukah anda, apakah faktor utama yang menyebabkan anda sukar untuk menyediakan sebuah resume yang baik? Apakah aspek-aspek yang perlu anda masukkan dan apakah yang tidak perlu anda masukkan di dalam resume? Apakah pula perkara yang perlu anda tonjolkan di dalam resume anda?

Contoh Resume Bahasa Melayu

Setiap hari, bahagian sumber manusia syarikat-syarikat menerima jumlah resume yang tidak terkira banyaknya. Kebanyakan resume ini pula tidak berkualiti dan format resume yang digunakan tidak mengikut standard yang mereka mahukan.

Bayangkan betapa sukarnya para majikan untuk mencari pekerja yang sesuai untuk mengisi jawatan yang kosong. Bagaimana untuk jawatan itu diberi kepada calon sedangkan untuk menyediakan sebuah resume yang baik sahaja banyak calon GAGAL. Inikan pula untuk memikul beban sebuah jawatan yang professional?

Tanya diri anda? Adakah anda boleh memasarkan diri anda melalui resume anda?

CONTOH RESUME BAHASA MELAYU

Mengapa resume bahasa melayu? Apakah ada perbezaan antara resume yang menggunakan bahasa melayu dengan bahasa inggeris? Apakah perbezaan itu? Besarkah impaknya?

Ya! Memang ada, dan ia memainkan peranan yang sangat besar kepada anda dan juga kepada penemuduga. jadi, berhati-hati dengan pemilihan bahasa untuk resume anda.

Penemuduga akan menjadikan resume anda sebagai lubuk atau hint untuk sesi temuduga. Berikut adalah tips ‘besar’ yang anda harus tahu tentang pemilihan bahasa ketika menyediakan resume.

Gunakan bahasa yang anda selesa bercakap kerana biasanya penemuduga akan bertanya dengan menggunakan bahasa inggeris jika resume anda menggunakan bahasa inggeris dan sebaliknya.

Jadi, kalau bahasa inggeris anda lemah, lebih baik gunakan bahasa melayu untuk resume anda?

Rahsia penggunaan bahasa untuk resume kerja dibongkarkan dengan lebih lanjut di dalam produk dibawah…

PRODUK RAHSIA RESUME KERJA

Berita baik buat anda yang tercari-cari panduan untuk membina resume kerja terbaik, kami telah menyediakan satu panduan resume yang lengkap dan terbukti. Panduan ini dipanggil “Rahsia Resume Kerja.”

Rahsia resume kerja adalah satu-satunya panduan resume di Malaysia yang lengkap dan memenuhi segala aspek dan kriteria yang diperlukan untuk menambat hati bakal majikan anda.

Panduan ini telah berada dipasaran sejak tahun 2009 dan telah membantu begitu ramai graduan mendapatkan pekerjaan idaman mereka sama ada di sektor swasta dan kerajaan.

MENGAPA RAHSIA RESUME KERJA DICIPTA?

Rahsia resume kerja dicipta atas kesedaran dan rasa tanggungjawab untuk membantu para graduan yang kebanyakannya menghadapi masalah di dalam penyediaan resume.

Kami menghasilkan Rahsia Resume Kerja untuk membantu anda para graduan khususnya untuk..

  1. Menghasilkan resume pada standard format yang terbaik yang diingini panel penemuduga
  2. Memudahkan para graduan untuk mendapatkan panggilan temuduga melalui resume
  3. Membantu graduan mengelak resume dari di”tongsampahkan” atau di”longkangkan”
  4. Membuat persediaan berkaitan soalan temuduga dari resume yang dihasilkan

Panduan ini dihasilkan berdasarkan pengalaman dan kajian yang dijalankan selama bertahun-tahun. Panduan ini telah diuji dan keberkesanannya telah terbukti membantu graduan mendapatkan pekerjaan.

KOMPONEN UTAMA RAHSIA RESUME KERJA

Dengan mendapatkan panduan Rahsia Resume Kerja ini, anda akan dihidangkan dengan satu panduan yang lengkap tentang penyediaan resume yang telah membantu ramai graduan sebelum ini melalui maklum balas yang kami terima.

Antara komponen yang akan anda perolehi adalah..

[+] Manual utama resume kerja lengkap ( 82 mukasurat )
[+] Soal jawab spesifik resume ( 37 mukasurat )
[+] Resume kickstart yang mengandungi 3 cover letter sukses, 4 contoh resume sukses & 10 template resume yang telah terbukti keberkesanannya

BAGAIMANA MENDAPATKAN PANDUAN INI

Untuk membeli dan mendapatkan panduan Rahsia Resume Kerja ini, anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu, hebahan akan dilakukan menerusi email apabila jualan dibuka.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *